„Adventur 2017“ parodos lankytojai išgyrė kraštietės kepamus naminius šakočius
Praėjusį savaitgalį sostinėje praūžusioje ir daug lankytojų sulaukusioje tarptautinėje turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodoje „Adventur 2017“ pristatytos ne tik Vilkaviškio krašto turizmo galimybės, bet ir geriausia mūsų regiono gamintojų produkcija. Šiais metais visą Suvalkijos kraštą parodoje sėkmingai atstovavo ir garsino mūsų kraštietės Jolantos Šiugždienės kepami naminiai šakočiai.
Nuolat įvairiose mugėse ir šventėse su savo produkcija dalyvaujantys ir jau gerai mūsų krašte žinomi „Naminiai Jolantos šakočiai“ dar vasarą sulaukė netikėto skambučio. Parodos „Adventur 2017“ organizatoriai patys susirado kepyklėlės savininkę ir pakvietė ją dalyvauti parodoje. Nuo vaikystės stebėjusi, kaip šakočius kepa močiutė ir teta, ir jau 4 metus pati tai daranti J. Šiugždienė savo kepinius pristatė parodos „Autentiškoji Lietuva“ salėje „Paragauk“, kur buvo pristatomi išskirtiniai gaminiai iš visos Lietuvos. Moteris neslėpė, kad toks kvietimas pamalonino ir įpareigojo nenuvilti parodos organizatorių.
„Smagu, kad organizatoriai atkreipė dėmesį į mūsų aukštos kokybės produkciją, kuri sertifikuota kaip Lietuvos tautinio paveldo produktas bei įvertinta puikiais klientų atsiliepimais. Be to, juos sužavėjo tai, kad mūsų kepyklėlė organizuoja edukacinę programą, kurios metu galima susipažinti su naminio šakočio kepimo procesu,“ – pakvietimą dalyvauti parodoje prisiminė J. Šiugždienė.
Žynių kaime įkurtoje kepyklėlėje moteris puikius šakočius kepa pagal šimtametį senovinį Jolantos močiutės receptą, o prie šio verslo prisideda visa jos šeima. Pasak Jolantos, dukros su šeimomis nuolat rūpinasi šakočių garsinimu ir naujų klientų paieškomis. Šakočiams kepti šeima naudoja tik aukščiausios kokybės natūralius produktus.
Moteris neslėpė, kad dalyvauti tokio lygio parodoje buvo tikras iššūkis, nes kraštietės kepami šakočiai buvo pristatomi visos parodos metu, tad tam reikėjo iš anksto pasiruošti ir atsivežti tiek gaminių, kad jų užtektų visoms trims parodos dienoms.
Pasak Jolantos, ruoštis buvo verta, nes pristatoma produkcija susilaukė didelio dėmesio iš parodos lankytojų ir geriausių atsiliepimų net iš tokių parodos svečių kaip Beata Nicholson. Prabėgomis paragavusi Jolantos kepamų šakočių Beata juos išgyrė, o kitą dieną atvyko jų dar įsigyti. Geriausius atsiliepimus apie ragautą minkštą ir labai gerą mūsų kraštietės kepamą šakotį Beata parašė savo tinklalapyje „Beatos virtuvė“ ir socialiniame tinkle „Facebook“.
Jolantos pristatomais kepiniais liko patenkinti ir parodos organizatoriai. Jie žadėjo rekomenduoti „Naminius Jolantos šakočius“ kitoms didelėms parodoms ir artėjančiai Kaziuko mugei.
Po sėkmingai praėjusios parodos Jolanta džiaugėsi, kad parodoje jos kepamus šakočius atrado ne tik nauji klientai, bet ir nuolatiniai klientai iš Vilniaus, Kauno bei Marijampolės, kurie jos šeimos kepamus šakočius pamėgę dėl išskirtinio skonio, minkštumo ir drėgnumo. Daug parodos lankytojų susižavėjo kepyklėlės siūloma edukacine programa ir žadėjo būtinai atvykti pasisvečiuoti ir „gyvai“ pamatyti, kaip kepami jų pamėgti šakočiai.