Pirmasis Lietuvoje GASTROliavimo gidas

10 skanių maršrutų po visą Lietuvą. Keliavimo ir ragavimo idėjos kiekvienam. Receptai iš skirtingų Lietuvos regionų – nuo prūsiškos žuvienės iki žydiškų ragelių, nuo „Žemaitijos ikrų“ iki žymiausio lietuviško deserto raguotinio. Taip visus keliaujančius po Lietuvą intriguoja Valstybinis turizmo departamentas.
„GASTROliuoti po Lietuvą – smagus terminas, netikėtai gimęs kuriant laidas „Keliauk ir ragauk! Lietuva” su Beata Nicholson. Juk vis daugiau turistų keliaudami ragauja ne tik įspūdžius, bet ir įvairių regionų patiekalus. Lietuva absoliučiai neatsilieka nuo pasaulinių turizmo tendencijų, kuriose dabar vyrauja būtent gastroturizmas. Į skanių maršrutų gidą sudėjome laidos kūrėjų surinktą medžiagą, nes TV laidų ciklas pranoko lūkesčius – jo žiūrimumo rodikliai triskart viršijo planuotus, kiekvieną laidą žiūrėjo apie ketvirtį milijono žiūrovų, jau nekalbant apie didžiulį susidomėjimą socialiniuose tinkluose. Padarėme išvadą, kad keliavimas ir ragavimas yra tas arkliukas, kuris mums gali padėti skatinti vietinį turizmą“, – iniciatyvą pristato Valstybinio turizmo departamento (toliau – VTD) vadovė Jurgita Kazlauskienė.
„Mes esame įpratę pirkti batus, drabužius pagal sezoną. Tačiau pamiršome ką reiškia ragaujant ar gaminant rinktis ingredientus pagal sezoną. O juk tai yra kelias į tvarumą, darnų turizmą, kurio galime siekti kiekvienas asmeniškai, kiekvieną dieną“, – primena J.Kazlauskienė
Ar jau skaitėte pirmąjį Lietuvoje GASTROliavimo gida? Jei ne – labai kviečiame paskaityti!