„Kino pavasaris” įsuko panevėžiečius į gurmaniškas kino pramogas
Ketvirtadienio vakarą prancūziškos komedijos ir kulinarių kelionių romantikos išsiilgusių Panevėžio tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris” žiūrovų kino teatre „Forum Cinemas“ laukė organizatorių staigmenos.
Į kulinarinę premjerą „Turkiškai“ atkeliavę žiūrovai pateko į „Skonis ir kvapas“ eksperto Andriaus Žilinsko paskaitą apie turkišką kavą.
Joje kavos žinovas dalijosi patirtimi ir patarimais, apie cukraus ir kavos pupelių santykį turkiškame kavinuke, užsiminė apie senąsias kavos receptūras ir prieskonius, kurie nuo seniausių laikų lydėdavo kavos gurmanus.
Nors šiandien įprasta gardinti kavą cinamonu ir šokoladu, A.Žilinskas priminė, kad pirmenybės teisė priklauso kardamonui.
Į prieskonių, skonių ir kvapų įvairove garsėjančią Turkijos virtuvę savo filmu susirinkusius palydėjo ispanų režisierius Luis González.
Kelionių žurnalams būdingu stiliumi jis atskleidė geriausio pasaulio restorano „El Celler de Can Roca“ įkūrėjų – Roca brolių – gastronominius nuotykius keliaujant po Turkiją.
Ne mažiau gurmaniškų potyrių tą patį vakarą teko kino teatre pasirinkusiems prancūzišką komediją „Pasiklydę Paryžiuje“.
„Baltic Bakery Group“ kepyklėlės Panevėžyje vadovės Dalios Kraniauskienės iniciatyva šio filmo žiūrovai buvo vaišinami prancūzų vienuolių sugalvotu saldumynu, iki šiol apipintu legendomis, prancūziškomis canelėmis.
Bene daugiausiai žinių apie romantiškiausią Europos sostinę – Paryžių – sukaupę ir „Kino pavasario“ koordinatės Agnetės Butkevičiūtės klausimus atsakę žiūrovai buvo apdovanoti „Kino pavasario“ draugų – „Piacetto kavos namų“, „Kavos dėžutės“ ir „AJ Šokolado“ dovanų kuponais, na, o desertui liko – paklaidžioti akimis po Paryžių.