Dainų šventės organizatoriai: „Maitinimo situacija kontroliuojama“
Šįryt, įsibėgėjant Dainų šventės savaitei, sukviestas neeilinis posėdis dėl šventės dalyvių maitinimo. Lietuvos nacionaliniame kultūros centre vykusiame posėdyje dalyvavo visų trijų viešąjį maitinimo konkursą laimėjusių įmonių – „Bruneros“, „Ovantis“ ir „Riekė“ – atstovai bei Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotoja-valstybinė veterinarijos inspektorė Daiva Ruželienė.
Posėdyje aptarta Dainų šventės dalyvių maitinimo situacija: antradienį trikdžių nebuvo, o Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pažeidimų nefiksavo. Tarnybos atstovai budi visose maitinimo vietose ir fiksuoja padėtį. „Iš viso iki šiandienos ryto esame gavę tik keturis skundus, daugiausiai dėl maisto skonio, bet juos vertinti sunku, nes skonis – subjektyvus dalykas. Dėl anoniminio skundo apie Radviliškyje šaldomą maistą – Dainų šventės dalyvių maistas buvo gaminamas Vilniuje, Ukmergėje, Jonavoje ir Šalčininkuose. Pagal važtaraščius matome, kad Radviliškyje maistas Dainų šventės dalyviams nebuvo gaminamas, todėl vakar spaudoje pasirodžiusį skundą laikome nepagrįstu“, – komentavo tarnybos viršininko pavaduotoja-valstybinė veterinarijos inspektorė D. Ruželienė.
Inspektorė taip pat priminė, kad šventei tęsiantis ne pirmą dieną, dalyvių iš namų atsivežtas maistas yra nebetinkamas vartoti ir gali tapti vienetinių negalavimų šaltiniu. Oficialios informacijos apie sergančius ar į gydymo įstaigas dėl maitinimo besikreipusius asmenis nėra. Jokio protrūkio taip pat nėra. Kadangi tą patį maistą valgo daug žmonių, stebėdami vienetinius negalavimus jų negalime sieti su dalyviams tiekiamu maistu.
Posėdyje svarstytas pasiruošimas didiesiems dalyvių srautams, kurie į Vilnių suplūsta šiandien: kontaktuota su policija, paprašyta pagalbos – nestabdyti maistą vežančio transporto, papildomai netikrinti važtaraščių, transportą praleisti prioritetine tvarka.
Sklandų maitinimo organizavimą padeda užtikrinti ir Lietuvos savivaldybių delegacijų koordinatoriai, lydintys dalyvius. Antradienį vakare vidinės šventės organizatorių komunikacijos kanalais pakartota informacija apie dalyvių maitinimo organizavimą. Priminta, kad laukdami maitinimo dalyviai stotų į eiles, kad maistas vežamas dalimis tam, kad dalyvius pasiektų karštas, o pietums ir vakarienėms vidutiniškai numatyta po dvi valandas.
„Švenčiame didžiulę šventę, kurioje įvairiomis formomis dalyvauja visa Lietuva. Paprašėme mūsų koordinatorių, atsakingų už šventės logistiką ir menines programas, prisidėti prie maitinimo organizavimo. Mums šiuo metu svarbiausia, kad visi dalyviai būtų pamaitinti“, – sakė Dainų šventės direktorius Saulius Liausa.
Dainų šventės vyriausioji koordinatorė Inga Kriščiūnienė dėkojo gerai dirbančioms maitinimo įmonėms: „Girdime labai gerus atsiliepimus apie „Riekės“ ir „Ovantis“ tiekiamą maistą – jis patiekiamas karštas, skanus, laiku. Pagrindinis mūsų, organizatorių, uždavinys – užtikrinti, kad šventė vyktų sklandžiai. O dalyviai čia susirinko šokti, dainuoti ir groti – jiems tai tikrai yra prioritetas. Labai tikimės, kad vienetiniai atvejai nesugadins mums visiems šventės, kuri šiemet tikrai įspūdinga“.
Šiandien 22 val. Kalnų parke vyks vienas įspūdingiausių Dainų šventės renginių – Ansamblių vakaras, kuriame dalyvaus per 4000 tautiniais kostiumais pasipuošusių atlikėjų.