Diskutuota apie maisto tiekimą ugdymo įstaigose
Lietuvoje mobiliosios ekspertų komandos jau kurį laiką atlieka maisto kokybės tikrinimus gydymo įstaigose. Pasibaigus pirmajam šios iniciatyvos etapui, ekspertai tęsia vizitus ir švietimo įstaigose. Siekdami užtikrinti kokybiško maisto tiekimą mokiniams ir darželinukams, balandžio 9 d., Šilalės rajono savivaldybės vadovai organizavo susitikimą su rajono ugdymo įstaigų vadovais ir vyriausiaisiais virėjais. Pasitarime taip pat dalyvavo Šilalės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (toliau – VMVT) atstovai, savivaldybės auditorė. Įsigaliojus naujam maitinimo modeliui mokyklose, įstaigų bendruomenės ir virėjai siekia sukurti sveikatai palankesnius valgiaraščius ir keisti mitybos kultūros įpročius. Nepaisant aiškaus reglamentavimo, problemų vis dar kyla. Būtent apie jas ir kalbėta šio susitikimo metu.
Pasitarime dalyvavę VMVT atstovai susitikimo dalyviams priminė pagrindines taisykles,kurių būtina laikytis gaminant maistą, informavo, kad tiek mokyklose, tiek darželiuose turi būti iškabinti savaitės meniu, sveikatos piramidė, informacija turi būti patalpinta ir įstaigų internetinėse svetainėse. Taip pat diskutuota apie maisto kokybę ir energetinę vertę. Maisto gamintojai pastebėjo, kad neretai susiduria su maisto produktų pristatymo ne laiku, trumpo produktų galiojimo laiko, tiekėjų reikalavimų nesilaikymo ir kt. problemomis. Susitikimo metu kalbėta ir kitomis aktualiomis temomis, atsakyta į dalyvių klausimus.