Greiti receptai: patiekalų idėjos kiekvieno skoniui
Svajojate apie gardų naminį maistą, tačiau neturite laiko ilgai stovėti prie puodų? Ne bėda – skanių užkandžių ar net rimtų patiekalų galima pasigaminti greitai, vos per kelias minutes. Tereikia fantazijos ir kulinarinių sugebėjimų. Arba… Perskaityti šį straipsnį, kuriame pateikiami keli greiti receptai. Rekomenduojame juos išmėginti – pradžiuginsite savo šeimos narius gardžiais skoniais.
Gardūs sumuštinukai su paprikomis ir gorgonzolos sūriu
Nežinote, ką pasigaminti vakarienei? O galbūt į svečius pasikvietėte draugų ir svarstote, kuo gi juos pavaišinti? Išbandykite šį itin greitą sumuštinukų receptą. Patikėkite, tiek jūs, tiek jūsų svečiai apsilaižysite pirštus.
Jums reikės:
- 1 kepalėlio čiabatos duonos;
- 2 skirtingų spalvų paprikų;
- 100 g gorgonzolos sūrio;
- 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;
- saujos susmulkintų bazilikų;
- 1 skiltelės česnako;
- žiupsnelio kedrinių pinijų;
- žiupsnelio druskos ir pipirų.
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia, įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
- Kol orkaitė kaista, juostelėmis supjaustykite paprikas.
- Į keptuvę supilkite alyvuogių aliejų. Kai jis įkais, sudėkite paprikų juosteles ir kepkite, kol šios suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Čiabatos kepalėlį supjaustykite norimo dydžio riekelėmis. Vieną riekių pusę aptepkite alyvuogių aliejumi.
- Sudėkite duonos riekeles ant skardos (aliejuota puse į viršų) ir kepkite orkaitėje tol, kol čiabata lengvai apskrus.
- Kai čiabatos riekelės bus apskrudusios, įtrinkite jas česnaku.
- Ant duonos riekių dėkite apkeptas paprikas. Taip pat – po kelis gabalėlius gorgonzolos sūrio.
- Sumuštinukus vėl sudėkite į orkaitę ir paskrudinkite dar 2–3 min.
- Prieš tiekdami sumuštinius ant stalo juos apibarstykite susmulkintais bazilikais bei kedrinėmis pinijomis. Galite ragauti!
Sveikuoliški kotletukai su vištiena ir grikiais
Su kuo jums asocijuojasi greiti receptai? Tikriausiai esminis žodis yra „greiti“, t. y. patiekalai, kuriuos pagaminti užtrunka kuo mažiau laiko. Vis dėlto, ar galėjote pagalvoti, kad greitas receptas gali būti ir sveikuoliškas? Puikus to pavyzdys – šie vištienos ir grikių kotletukai, kuriuos pasigaminsite vos per 20 min.
Jums reikės:
- 600 g maltos vištienos;
- 150 g virtų grikių;
- 1 nedidelio svogūno;
- 1 kiaušinio;
- 2 skiltelių česnako;
- žiupsnelio druskos ir pipirų;
- šiek tiek aliejaus kepimui.
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia, smulkiai supjaustykite svogūną. Apkepkite keptuvėje, kol pasidarys švelniai auksinės spalvos. Palikite kelioms minutėms, kad atvėstų.
- Dubenėlyje sumaišykite maltą vištieną, grikius, apkeptą svogūną. Įspauskite česnako, įmuškite kiaušinį, pagal skonį įberkite šiek tiek pipirų ir druskos. Viską išmaišykite ir palikite 10 min pastovėti.
- Formuokite nedidelius kotletukus. Juos kepkite gerai įkaitiname aliejuje iš abiejų pusių.
- Viskas – galite skanauti. Puikiai tiks su šviežių daržovių salotomis ir jogurtiniu padažu!
Smaližiams: avokadų ir citrinų putėsiai
Norite ko nors skanaus? Spintelėje gulintis šokoladas nevilioja? Pasigaminkite greitą ir unikalų desertą – avokadų ir citrinų putėsius. Šis skanėstas itin sužavės tuos žmones, kurie mėgsta saldžių ir rūgščių natų harmoniją gomuryje.
Jums reikės:
- 1 prinokusio avokado;
- 1 citrinos sulčių;
- 100 g cukraus pudros;
- 100 ml grietinėlės.
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia, avokadą nulupkite, išimkite kauliuką.
- Į trintuvą sudėkite avokado minkštimą, supilkite citrinos sultis. Viską sutrinkite, kol masė taps vientisa.
- Grietinėlę išplakite su cukraus pudra.
- Plaktą grietinėlę sumaišykite su avokado tyre.
- Putėsius supilkite į taures. Jas, bent pusvalandžiui, įdėkite į šaldytuvą, kad atvėstų. Viskas – galite mėgautis lengvos tekstūros ir itin skaniais putėsiais!