Kodėl verta naudoti lėtaeiges sulčiaspausdes?
Lėtos sulčiaspaudės, dar žinomos kaip šalto spaudimo sulčiaspaudės:
Lėtos sulčiaspaudės yra naujos kartos sulčiaspaudės. Lėtaeigės sulčiaspaudės / šalto spaudimo sulčiaspaudės nėra tokios populiarios kaip greitosios sulčiaspaudės dėl aukštesnės kainos, lėtesnio sulčių laiko ir šiek tiek mažesnio pagaminamų sulčių kiekio. Lėtos sulčiaspaudės veikia susmulkindamos vaisius / daržoves į sultis. Lėtos sulčiaspaudės gamina daugiau minkštimo, todėl sultyse yra šiek tiek daugiau maistinių medžiagų ir dėl lėto veikimo neišskiria tiek šilumos, kiek greitoji sulčiaspaudė. Paprastai kalbant, lėtosiose sulčiaspaudėse yra daugiau komponentų, todėl jas sunkiau valyti nei greitąsias sulčiaspaudes, sunkus darbas valant įrenginį atsiperka, nes yra šiek tiek daugiau maistinių medžiagų ir šiek tiek aukštesnės kokybės sultys su daug minkštimo tiems, kurie mėgsta minkštas sultis su mažai sulčių tyrės arba visai be putų. Šalto spaudimo sulčiaspaudė išsiskiria savo gebėjimu apdoroti žalumynus, daigus, lapinius kopūstus, žoleles ir žoles. Lėtos sulčiaspaudės puikiai tinka tiems, kurie ypač nori iš sulčių išgauti maksimalias maistines medžiagas ir negaili papildomo laiko sulčių apdorojimui ir valymui. Didesnės pradinės išlaidos taip pat gali atgrasyti kai kuriuos pradedančiuosius nuo lėtos sulčiaspaudės.
Lėtos sulčiaspaudės pranašumai:
Lėtos sulčiaspaudės siūlo įvairių privalumų, su kuriais greitoji sulčiaspaudė negali konkuruoti. Didžiausias lėtos sulčiaspaudės privalumas yra galimybė apdoroti žalumynus, tokius kaip mėtos, lapiniai kopūstai, daigai, kviečių žolė ir kitos žolelės. Lėtas smulkinimo veiksmas padeda išgauti maksimalų maistinių medžiagų kiekį iš daržovių, vaisių ir lapinių žalumynų, patenkančių į mašiną. Kai kurie teigia, kad šalto spaudimo sulčiaspaudė siūlo aukštesnės kokybės sultis dėl savo minkštimo ir papildomų maistinių medžiagų. Lėtoji sulčiaspaudė yra daug tylesnė nei greita sulčiaspaudė.
Lėtos sulčiaspaudės trūkumai:
Lėtosiose sulčiaspaudėse nėra minkštimo išpylimo mechanizmo, todėl masės perteklius, kuris nepatenka į sulčių talpyklą, lieka įstrigęs aparate, o tai apsunkina valymo procesą. Lėtai sulčiaspaudei sulčių gamyba gali užtrukti net 3 kartus ilgiau, todėl keliaujantiems žmonėms ji neveiksminga. Be abejo, reikia daugiau kantrybės laukti sulčių ir išvalyti aparatą baigus spausti sultis.