Medžiotojai – puikūs kulinarai: patvirtino komisija

Veisiejų miesto parke penktadienio vakarą gardžiai kvepėjo mėsyte. Čia savo kulinarinę išmonę demonstravo rajono medžiotojų būreliai, susirungę konkurse „Žvėriena visap“. Kuo skaniau, kuo išradingiau siekdami pagaminti žvėrienos patiekalus, medžiotojai jais vaišino ne tik garbios komisijos narius, bet ir šventės dalyvius.
Liepalingio medžiotojų būrelis kartu su Balsio medžiotojų būreliu virė sriubą „Žvėriena vandenyje“. Veisiejų medžiotojų būrelis ruošė gardų šašlyką „Veisiejis“, Giraitės medžiotojų būrelis komisijai pristatė rūkytus gaminius, pavadintus „Giraitės skanėstais“, Dzūkijos medžiotojų būrelis ruošė stirnieną dzūkiškai.
Gardžiai paruoštą žvėrieną pristatė ir kiti medžiotojų būreliai Krikštonių, „Šilelio“, Seirijų, Kapčiamiesčio, na o Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Lazdijų skyriaus nariai komisijos narius išties nustebino, paruošę patiekalą „Nei plauko, nei tauko“ iš salotų ir žalumynų. „Būna juodžiausių dienų, kai nėra nei briedžių, nei šernų“, ‒ juokavo salotas pristatę medžiotojai.
Medžiotojų kulinarinius gebėjimus vertinusi komisija nusprendė, kad pirmos vietos skiriamos visiems, dalyvavusiems kulinariniame konkurse, mat, pasak jų, visi medžiotojų patiekalai buvo be galo skanūs, išradingi ir išrinkti vieną geriausią būtų neįmanoma. Visiems nugalėtojams įteikti diplomai ir simboliniai medžiotojų medaliai.