Paskaita „Kaip išsaugoti puikią sveikatą, vartojant natūralius produktus?“
Žmogus ir augalai – ne vien artimi kaimynai, bet ir draugai. Jau viduramžiais buvo žinoma, jog vadinamieji laukiniai augalai daugeliu atžvilgių pranašesni už kultūrinius augalus. Racionalios mitybos klausimas tampa mums ypač svarbus – pavasarį. Žmonės linkę sakyti, jog po žiemos jų organizmas labai išseko… Taip, bet jį reikia stiprinti ištisai, visada, ir tam mums gali pagelbėti natūralūs augalai, iš kurių pagaminti sveiki produktai. Augalai – tai puiki gamtos dovana mūsų namams.
Dusmenų bibliotekoje vyko paskaita, kaip išsaugoti savo stiprų organizmą, naudojant natūralius produktus. Lektorė Lina Paulauskienė pristatė nuostabaus augalo – alavijo – gydomąsias savybes. Pasirodo, kad šis augalas gydo ne tik nudegimus, žaizdas, naikina bakterijas, stiprina imunitetą, bet ir reguliuoja skrandžio veiklą, valo žarnyną, kraujagysles, mažina įvairius uždegimus. Viešnia pasakojo, kad ji pati namuose augina tikrąjį alaviją. Šio augalo plantacijas galima pamatyti tik šiltuose kraštuose. Taigi iš alavijo lapų sulčių yra gaminami be galo naudingi sveikatai produktai. Dar susipažinome su kitų vaistinių augalų (čiobrelio, česnako, spanguolių), bičių pikio produktais.
Lektorė visiems rekomendavo paskaityti Michael Masley knygą „Sumanaus žarnyno dieta“. Susirinkusieji buvo pavaišinti gardžia, kvapnia kaktuso žiedų arbata bei kiekvienas gavome po mini dovanėlę. Ačiū lektorei ir visiems susirinkusiems, buvo įdomu ir naudinga.