Pekine vyksta „Lietuvos maisto savaitė“
Šią savaitę Lietuvos vardas Kinijoje skamba garsiai – Pekine vyksta „Lietuvos maisto savaitė“, kurią organizuoja Lietuvos žemės ūkio ministerija ir Lietuvos ambasada Kinijoje.
Penkias dienas truksiantis renginys Kinijos gyventojus siekia supažindinti su lietuviškais produktais ir iš jų pagamintais patiekalais.
Šefai, tarp kurių yra ir lietuvė, gamina koldūnus su varške, varškėčius, salotas su kietuoju sūriu, varškės pyragus su mėlynėmis, vaišina keptu varškės sūriu ir juoda duona, šakočiais, lietuvišku midumi ir alumi, trauktine.
Kaip informavo žemės ūkio atašė Kristina Mineikienė, šįkart pristatomas puikios kokybės lietuviškas maistas beveik visas yra vegetariškas, akcentuojama pieno produktų nauda sveikatai.
Renginiu domisi didmenininkai, restoranai, prekybos tinklai, oficialūs Kinijos pareigūnai, žiniasklaidos atstovai.