Revoliucija – Kauno mokiniai gamina ir valgo sveikai!
Gegužės 18 d. Kauno miesto ugdymo įstaigose baigėsi sveiko maisto gaminimo konkursas „Sveika mityba mokyklose“. Konkurse dalyvavo 14 mokyklų. Tris prizines vietas iškovojo Kauno „Vyturio“ gimnazija, Kauno Juozo Urbšio katalikiška pagrindinė mokykla ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazijos komandos. Sveikiname nugalėtojus ir dėkojame visiems dalyvavusiems!
Konkurso nugalėtojus išrinko komisija, kurią sudarė nariai iš 3 skirtingų institucijų: Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro, Kauno technologijos universiteto maisto instituto ir VšĮ „Tikra mityba“. Konkurso nugalėtojai 2017 m. gegužės 30 d. turės galimybę gaminti sveikus patiekalus su garsiais virtuvės šefais. Alfas Ivanauskas su Virtuvės mitų griovėjų komanda aplankys visas tris konkursą laimėjusias mokyklas ir kartu su mokiniais gamins sveikatai palankius patiekalus.
Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, atsižvelgdamas į prastėjančius mokinių mitybos įpročius, parengė ir įgyvendino sveikos mitybos ir nutukimo prevencijos programą „Sveika mityba mokyklose“. Programa buvo vykdyta dviem etapais. Pirmajame etape buvo organizuojami sveikos mitybos mokymai technologijų mokytojams, siekiant gerinti profesines kompetencijas sveikos mitybos srityje. Mokymai vyko kovo–balandžio mėnesiais.
Antrajame etape apmokyti technologijų mokytojai organizavo sveikos mitybos pamokas ugdymo įstaigose ir dalyvavo Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro organizuojamame 5–8 klasių mokinių sveiko maisto gaminimo konkurse „Sveika mityba mokyklose“. Konkurso tikslas – stiprinti mokinių sveikos mitybos įgūdžius, formuoti sveikos gyvensenos principus, įtraukiant mokinius į sveikų patiekalų gaminimo procesą. Konkursas prasidėjo 2017 m. balandžio 18 d. ir tęsėsi iki gegužės 18 d. Konkurso dalyviai savo ugdymo įstaigoje visą konkurso laikotarpį gamino sveikus patiekalus, o ugdymo įstaigą kuruojantis visuomenės sveikatos priežiūros specialistas turėjo supažindinti vaikus su produktų, iš kurių buvo gaminami patiekalai, nauda augančiam organizmui.