Šparagų festivalyje pardavė 500 kilogramų smidrų

Šeštadienį iš pat ryto sostinės Tymo turgelyje netilo šurmulys čia buvo ruošiamasi pirmajam Šparagų (smidrų) festivaliui. Šventėje apsilankė ir kartu su šparagų ambasadore Beata Nicholson renginį pradėjo žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.
,,Ūkininkų produktai yra kokybiški ir švieži, tai ypač svarbu, kai kalbame apie sveiką mitybą ir savo sveikatą. Tokie festivaliai atkreipia žmonių dėmesį į produktus, užaugintus čia, šalia mūsų. Dažniau juos vartodami, auginame stiprią visuomenę ir savo kraštą. Apsilankydami turguje susipažįstame su vadinamąja nuo lauko iki stalo grandine, nes čia ūkininkai gali išsamiai papasakoti apie savo produktus“, – sakė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė
Šparagų festivalyje savo užaugintą produkciją pristatė penki augintojai. Vos per kelias valandas buvo parduota apie 500 kilogramų šios daržovės. Apsilankę renginyje vilniečiai galėjo ne tik įsigyti smidrų, bet ir patys išmokti juos auginti. Šparagų auginimo subtilybes atskleidė Aleksandro Stulginskio universiteto docentė Audronė Žebrauskienė. Renginio svečiai ragavo vietoje iškeptos kiaušinienės su šparagais, kurią paruošė kulinarė Beata Nicholson.
Užsukę į turgų lankytojai taip pat galėjo įsigyti pieno produktų, medaus, šviežių daržovių ir vaisių.
Šparagų šventė organizuojama Lėto turgaus ūkininkų iniciatyva, o pagrindinė jos iniciatorė buvo ūkininkė Genovaitė Sakalauskienė. Lėtas turgus Vilniuje vyksta kiekvieną šeštadienį Tymo kvartale, kur nuo 10 iki 14 valandos savo užaugintais bei pagamintais maisto produktais prekiauja smulkūs ir vidutiniai ūkininkai. Lėtas turgus – tai erdvė susitikti ir gerai praleisti laiką įprastai darbo dienomis skubantiems miestiečiams, kurie rūpinasi, ką valgo