Sūrių šventėje įteiktas rekordą įrodantis diplomas už sūrį milžiną
Šeštadienį devintą kartą Joniškio rajono asociacijos „Pošupių kaimo bendruomenė“ organizuojamoje kulinarinio paveldo šventėje „Sūrių ir vyno degustavimo šventė“ įteikta Lietuvos rekordus fiksuojančios agentūros „Factum“ diplomo kopija bendruomenės pirmininkei, šventės organizatorei Sigitai Samoilovai.
Praeitais metais šioje šventėje buvo pasiektas Lietuvos rekordas – pagamintas didžiausias suslėgtas sūris. Sūrį, kuris svėrė 14 kilogramų 285 gramus, pagamino Stefa Strakšienė. Rekordiniam sūriui pagaminti prireikė apie 140 litrų pieno, 500 g česnakų, 420 g druskos ir 120 g kmynų. Jis buvo gaminamas tris paras ir rūkytas alksnio dūmais. Lietuvos rekordų knygoje pateikiami tokie sūrio išmatavimai: 14, 285 kg, 83 cm ilgio ir 48 cm pločio.
Šventėje dalyvavo sūrininkai ir vynininkai iš Lietuvos bei kaimyninės Latvijos. Sūrininkai varžėsi geriausio, skaniausio, įmantriausio sūrio rinkimuose. Nuo jų neatsiliko ir trys šventėje dalyvavę vynininkai, kurie varžėsi dėl skaniausio savo atsivežto produkto. Sūrių ir vyno gamintojai apdovanoti ypatingomis dovanomis ir prizais.
Dar vienas šventės akcentas – tautiniai kostiumai. 2017-ieji yra paskelbti Tautinio kostiumo metais, tad sūrių šventėje buvo laukiama kuo daugiau žmonių, apsirengusių tautiniais rūbais. Visi jie pakviesti pasidaryti bendrą fotonuotrauką.
Joniškio rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus informacija