16 rugsėjo, 2016
TV3 informacija

Virtuvės šefas Gian Luca Demarco: „Pavalgęs dėkoju Dievui“

Kulinarijos studijai vadovaujantis šefas Gian Luca Demarco prisipažįsta, kad yra vienas iš daugelio, kuriems rytais be žadintuvo atsikelti nepavyksta, o pažadintas jis visada kelia sau egzistencinį klausimą: „Ar man tikrai to reikia?“

Su itališku akcentu puikiai lietuviškai šnekantis Luca neslepia, kad labiausiai jam nepatinka žodis „neskanu“. Gal todėl kaskart skaniai pavalgęs jis taria: „Ačiū Dievui!“

Paklaustas apie kasdienius savo įpročius, Luca atskleidė, kad maisto produktus jis mieliau renkasi turguje, o jo namų šaldytuve visada galima rasti kiaušinių. Tiesa, šaldytuvo turinys net pačiam Lucai dažnai būna pilnas staigmenų, iš kurių visada įmanoma ką nors pagaminti. Pasidomėjus, ką Gian Luca ruošia pasikvietęs svečių vakarienei, jis nuoširdžiai atsako: „Atidarau šaldytuvą, maišau viską, ką randu – kas nors išeina.“

Nuotaikingai nusiteikusį virtuvės meistrą jau rytoj, šeštadienį, 9.30 val. laidoje „Gardu Gardu“ kalbins ne mažiau žinomas virtuvės šefas, restorano ir basterijos „Dublis“ įkūrėjas ir laidos vedėjas Deivydas Praspaliauskas. Profesionalus duetas gamins pusryčius ir desertą. Tiesa, gaminant „Panna Cotta“ kulinaras iš Italijos TV3 žiūrovams išduos, kad dėl karštos temperatūros jo gimtojoje šalyje šis desertas kurį laiką buvo jo vasaros baimė. Tačiau pripažintam virtuvės meistrui tai jau praeitis.

Prisipažinęs, kad pusryčius labiausiai mėgsta valgyti namuose, Gian Luca kartu su Deivydu kvies juos gaminti kartu jau šeštadienį 9.30 val. TV3 laidoje „Gardu Gardu“.

Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Gian Luca Demarco?

GRIKIŲ KOŠĖ SU LAŠIŠA, PELĖSINIU SŪRIU IR ŽALUMYNAIS (2 porcijos)

  • 200 g išvirtų grikių
  • 500 ml vandens
  • 100 g greito paruošimo grikių košės
  • 50 g sūdytos lašišos
  • 30 g pelėsinio sūrio
  • Žiupsnelio druskos
  • 10 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
  • 10 g alyvuogių aliejaus
  • Žalumynų pagal skonį

Į verdantį vandenį supilkite greito paruošimo grikių košę.  Lengvai maišant pavirkite keliasdešimt sekundžių ir supilkite jau išvirtas grikių kruopas. Pasūdykite pagal skonį, išmaišykite. Gautą košę patiekite lėkštėje, pagardinkite kubeliais supjaustytu pelėsiniu sūriu, lašiša ir žalumynais. Paskaninkite tarkuotu kietuoju sūriu ir alyvuogių aliejumi. Skanaus!

TV3 nuotr.

PANNA COTTA SU AVIEČIŲ DŽEMU (10-12 porcijų)

  • 370 g pieno
  • 115 g cukraus
  • 470 g kefyro
  • 2 g druskos
  • 11 g želatinos
  • 55 g vandens
  • 5 g citrinos sulčių

Aviečių džemas:

  • 300 g aviečių tyrės
  • 5 g citrinų sulčių
  • 25 g cukraus
  • 5 g pektino NH (natūralaus tirštiklio)
  • 50 g gliukozės

Ant želatinos supilkite vandenį, pamaišykite ir palikite, kad išbrinktų. Tuomet užkaiskite pieną su cukrumi ir druska ir palaukite, kol užvirs. Nukelkite puodą nuo kaitros ir įmaišykite išbrinkintą želatiną. Gerai viską išplakite. Masę atvėsinkite iki maždaug 35–40 °C temperatūros ir sumaišykite su kefyru bei citrinų sultimis. Tuomet gautą mišinį supilkite į formeles ir dėkite į šaldytuvą bent 6 valandoms, kad gerai sustingtų. Kol desertas stingsta, pasiruoškite aviečių džemą. Užvirkite aviečių tyrę. Pektiną gerai sumaišykite su cukrumi ir suberkite į užvirusią aviečių tyrę. Lengvai plakant įpilkite citrinų sultis ir gliukozę. Kelias sekundes pavirus, gautą masę pertrinkite elektriniu trintuvu. Ant sustingusio „Panna Cotta“ deserto užpilkite aviečių džemą. Desertą galite papuošti šviežiomis avietėmis ir mėtų lapeliu. Skanaus!

TV3 nuotr.

ESPRESSO KITAIP

  • Tirpios espresso kavos
  • Grietinėlės
  • Vanilės cukraus sirupo
  • Muskato riešuto

Grietinėlę ir vanilės cukraus sirupą lengvai sumaišykite. Pasiruoškite espresso kavos, tuomet užpilkite grietinėlės ir sirupo mišinį. Ant viršaus patarkuokite šiek tiek muskato riešuto. Skanaus!


5 kovo, 2025

2024-25 m. Eurolygos reguliariajame sezone komandoms lieka sužaisti po septynerias rungtynes. Skaičiuojama, jog norint patekti į įkrintamąsias, reikia turėti bent […]

4 kovo, 2025

Užgavėnės – tai viena smagiausių lietuviškų švenčių, kupina triukšmo, linksmybių ir, žinoma, gardžių blynų! Šią dieną reikia sočiai prisivalgyti, kad […]

26 vasario, 2025

Vasario 25 d. trečiajame integraciniame futbolo turnyre „Visi esame lygūs“ jėgas išmėgino Socialinių paslaugų skyriaus, „Automatikos biuro“, „GOBall“, FC „Hegelmann“, […]

24 vasario, 2025

Tradicinė kultūros paveldo šventė ,,Trauk stintelę“ garsi ne tik Ignalinos krašte, ji pritraukia svečių iš visos Lietuvos. Vasario 22–ąją gausybė […]

20 vasario, 2025

Rytoj, vasario 21 d., pasaulis švęs Tarptautinę gido dieną. Tai puiki progą padėkoti mūsų krašto gidams, be kurių neįsivaizduojama Šiaulių […]

12 vasario, 2025

Simboline kapsulės ceremonija Alytuje trečiadienį pažymėta naujojo sporto komplekso „Go Padel“ statybų pradžia. Apie 4 tūkst. kv. metrų ploto kompleksas […]

30 sausio, 2025

Netrukus negalią turintys uostamiesčio gyventojai ir juos lydintys asmenys galės nemokamai lankytis Klaipėdos miesto kultūros įstaigose ir jų renginiuose. Šiems […]

Futbolo turnyro dalyviai / Valdo Knyzelio nuotr.
29 sausio, 2025

„Visi esame lygūs“ su tokiu pavadinimu ir šūkiu turnyro dalyviai sausio 28 dieną žengė į Kauno technologijų mokymo centro Socialinių […]

28 sausio, 2025

Tamsius ir pilkus vasario savaitgalius kasmet praskaidrinanti šiuolaikinio meno iniciatyva „SU-MENĖK” šiemet pristatys ne tik įspūdingą meno maršrutą, bet ir […]

27 sausio, 2025

Ewgeny Boogie – vardas, kurį šiandien žino ir girdi visi, neabejotinai tapo elektroninės muzikos scena skambančiu fenomenu. Kiekvienas jo pasirodymas […]

23 sausio, 2025

Savęs pažinimas yra kelionė, kuri trunka visą gyvenimą. Suprasti savo stipriąsias puses, silpnybes, troškimus ir baimes yra labai svarbu, norint […]

23 sausio, 2025

Šeštadienio (sausio 25-osios) vidurdienį, pasitinkant miesto gimtadienį, Rotušės aikštėje tradiciškai vyks Vilniaus vėliavų pakėlimo ceremonija. Vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami […]

22 sausio, 2025

Praėjusių metų birželį Kaune įrengtos pirmosios inventoriaus pasiskolinimo stotelės tapo itin dažna kauniečių laisvalaikio pramoga. Per pusmetį visuose aštuoniuose mieste […]

16 sausio, 2025

Startavus 2025-iems metams Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos „Kauno atžalyno“ padalinys (Kauno g. 49) įkūrė du naujus klubus, […]

11 sausio, 2025

Vilniuje, prie Pilaitės prospekto ir Spaudos bei J. Rutkausko gatvių, ketinama įrengti naują skverą. Vilniaus vystymo kompanijos teigimu, rangos darbai […]

10 sausio, 2025

Virtualių pramogų technologijos sparčiai tobulėja, o tai skatina diskusijas apie jų poveikį tradicinėms laisvalaikio formoms. Šiuolaikinės galimybės leidžia patirti unikalių […]

10 sausio, 2025

Panevėžio miesto savivaldybė skelbia tarptautinį atvirą architektūrinių idėjų konkursą „Molainių filtracijos laukų ir šalia esančių teritorijų konversija, pritaikant daugiatiksliam naudojimui“. […]

10 sausio, 2025

Regionų jaunimo įtraukimas į skaitmeninių pramogų kūrimą tampa vis aktualesnis. Skaitmeninių technologijų plėtra suteikia galimybę kiekvienam jaunuoliui dalyvauti šioje srityje, […]

8 sausio, 2025

Po mokinių atostogų tiesiai į futbolo aikštelę – mokiniai su didžiausiu noru metus pradėjo futbolo turnyru. Sausio 7 dieną Kauno […]

31 gruodžio, 2024

Per 20 metų laikotarpį iš ES fondų į Lietuvą buvo investuota daugiau kaip 16 mlrd. Eur, kurie padėjo plėtoti bene […]

Regionų naujienos